martes, 27 de mayo de 2008

Notícia

La empresa Samsung, ha anunciat el llançament del del dispositiu d'emmagatzematge més ràpid del món, tenint la capacitat de llegir les dades a una velocitat de 200 megabytes per segon i emmagatzemar 256 gigabytes.
Les seves dimensions són de 9.5 milímetres d'altura i 10 centímetres d'amplada. Tot i així aquest dispositiu no arribarà a la botiga fins després de l'estiu.
Aquest tipus de dispositius de emmagatzematge utilitzen chips de memòria flash en contes dels discs magnètics giratoris, utilizats en els discs durs convencionals.
Quins avantatges i inconvenients hi podem trobar amb aquest nou dispositiu d'emmagatzematge?.
Entre els seus avantatges podem veure:
  • L'inici, al encendre és realitza de forma més ràpida.
  • Més rapidesa en quant la lectura de dades.
  • Baix consum energètic ja que aquest dispositiu d'emmagatzematge crat per l'empresa Samsung, consumeix només 0,9 wats.

Jo crec que l'inconvenient que podrem trobar, és que aquest dispositiu serà molt car. Per tant pot ser difícil d'obtenir, però tot i així crec que serà molt eficaç per tothom.

Aquí teniu el link de la pàgina web on he trobat la notícia: http://www.elpais.com/articulo/internet/Samsung/anuncia/lanzamiento/disco/solido/rapido/mundo/elpeputec/20080527elpepunet_4/Tes

Exposició del jclic realitzat pel grup 7.


En aquest grup jo hi he participat, el grup 7, format per: Miriam Cervantes, Noemí Martínez, Estela Lluch i Gemma Herrera.

Hem creat un jclic sobre els fenòmens meteorològics.

En aquest Jclic hi hem inclós so. Si entreu a la pàgina web que hem creat podreu veure el jclic que hem creat nosaltres, els objectius, enllaços de pàgines webs.etc.

La pàgina web és la següent:


Exposició del jclic realitzat pel grup 6.


L' Elisabeth Fernàndez, la Maria Muntané, la Maria Canamassas, l'Aida Flores i la Marta Serrano han realitzat un jclcic dels animals que trobem a la granja. Així diferenciant mascotes i els que viuen a la selva i els que viuen a la granja.

La pàgina web creada per elles i on es troba el jclic és la següent:

Exposició del jclic realitzat pel grup 5.


En aquest cas, els membres del grup nº 5 han crat un jclic dels animals vertebrats i invertebrats. Ha estat realitzat per : Clàudia Campà, Patricia González, Inés Santoma, Cristina Torras.

Trobo que és un jclic interessant que pot ajudar molt als nens i nenes per aprendre a fer aquesta diferenciació. la pàgina web que han creat aquest grup és la següent: http://patricia.amiell.googlepages.com/home

Exposició del jclic realitzat pel grup 4.


Aquest grup, el grup 4 ha realitzat un Jclic sobre les figures musicals, autor i cançons. Ha estat realitzat per: Marta Bailac, Ana Blázquez, Valèria Galiana, Maria José Muro.

El únic inconvenient és que no hi havia cap so ni música en aquest jclic ja que hagués estat molt bé. Tot i així, les companyes han realitzat unes bones activiats. Una d'aquestes que he trobat molt interessant ha estat la d'omplir les paraules que faltaven de la cançó.

La pàgina web que han creat on es troba el jclic, és la següent:

Exposició del jclic realitzat pel grup 3.


Aquest grup, format per: Samantha Cardoso, Sara Belmonte, Laura Jimenez i Marta Porta, i han realitzat un jclic sobre els conceptes teòrics del jclic. i a la pàgina web que han creat el podrem veure: http://teoriajclic.googlepages.com

Exposició del jclic realitzat pel grup 2.



El grup 2, format per : Ariadna de Frias, Georgina Martinez, Marta Mercè i Maria Navarro, ha realitzat un jclic sobre la història de l'art amb l'objectiu d'aprendre, ajudar a repassar per aquesta assignatura entre altres. El link de la pàgina web que han creat i on hi configura el jclic, és la següent:

http://marta.merce89.googlepages.com/jclichistòriadel

Exposició del jclic realitzat pel grup 1.


El primer grup, format per : Carla Rego, Mar Pèlach, Cristina Fernández, Cira Clofen, van realitzar un jclic sobre el tema que havien exposat anteriorment, les PDI. L'enllaç és el següent: http://mar.pelach.googlepages.com/activitatjclic

Trobo que és una bona activitat per introduïr als nens i nenes noves tecnologies.

lunes, 26 de mayo de 2008

domingo, 18 de mayo de 2008

Xtec

La exposició sobre la Xtec ha estat realitzada per:Marta Bailac, Ana Blázquez, Valèria Galiana i Maria José Muro.
La pàgina de la xtec és la següent. (http://www.xtec.cat/)
Aquesta exposició a constat de una primera part en la que teniem que buscar un joc infantil, una experiència musical, recurssos pel professorat i per l'alumnat.
Després ens han mostrat un vídeo sobre la xtec, el qual l'havien realitzat elles mateixes.
Finalment vam buscar pels enllaços que es trobaven a la web i varem buscar informació sobre les oposicions d'infanti, el concurs de vídeos de grabats amb el mòbil, "D- Mostrat", i la casa de colònies Flor de Maig on es treballava amb la granja.

sábado, 10 de mayo de 2008

Exposició J.Clic

Aquesta exposició ha estat realitzada per el grup: Samantha Cardoso, Sara Belmonte, Laura Jimenez i Marta Porta.
Ens van oferir una petita explicació del que és el Jclic. El Jclic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives, com ara trencaclosques, associacions, etc.
Tot seguit vam veure un vídeo en el que apareixia una mestra d'una escola Vedruna.Aquesta mestra s'encarregava de realitzar Jclics per els seus alumnes. Les imatges que utilitzava eren Pokemons, per tal de motivar més als infants. A més també quan alumnes estaven malalts o per vacances, podien seguir les classes perfectament. Aquest vídeo l'han extret d'una pàgina web: http:// www.vedruna-angels.org.

Un cop acabat el vídeo, les expositores del treball ens varem veure diferents Jclics, de comprensió lectora, de relacionar, de sumes, entre altres.
Finalment les noies que feien l'exposició sobre el Jclic, van anomenar els aventatges i els inconvenients del JClic i aquests són:
Avantatges: Són activitats molt dinàmiques i els nens tenen més facilitat i rapidesa a l'hora d'aprendre a llegir. Aquestes activitats també es poden dur a terme quan els nens i nenes estan a casa seva.
Inconvenients: Si el nen troba complicada l'activitat, pot no fer-la si ho desitja.

Trobo, que el Jclic, és una molt bona eina a l'hora d'aprendre per a nens i nenes, ja que es tracta d'un conjunt d'activitats molt dinàmiques i eficaces.

miércoles, 7 de mayo de 2008

EDU 365

L'exposició de l'Edu 365 ha estat realitzada per el segon grup el qual consta de: Ariadna de Frias, Georgina Martinez, Marta Mercè i Maria Navarro.Primer les companyes ens han posat un petit concepte a la pissarra per tal d'aclarir alguns conceptes sobre l'Edu 365.

Escriptori ( eina personal) - No requereix contrasenya
Educampus ( eina grupal) - Requereix contrasenya
Correu web ( eina personal ) - Requereix contrasenya
Xat ( eina grupal) - Requereix contrasenya

To seguit ens van dir les nostres companyes que realitzaven l'exposició, que busquèssim una activitat que es troba en l'edu 365, "anem d'excurció". Just després ens han fet cerrcar les Mud, la veritat és que,personalmet, em va costar molt trobar-les i després ens van oferir una breu explicació de les quals. Podríem dir de les Mud que són: prpostes educatives de l'Edu 365 per aprendre autonomament. Hi podem trobar diferentes àrees i tenen una part teòrica, pràctica i d'avaluació.
Més tard ens han fet buscar més activitats i llocs de l'Edu 365 per tal d'adquirir més fàcilment els coneixements sobre l'Edu 365, com pot ser, la web de la Generalitat de Catalunya, la web de AMPA I FAEBB, el projecte Vilaweb, edu, el flamenc i en Pere i el llop.
Llavors, les companyes, ens han mostrat els elements escriptori i el Mapa que pertany a l'Edu 365.
Per finalitzar les nostres companyes han creat un wiki en el que haviem de posar, en grup, el què hem entès de l'Edu 365.
Un cop acabat aquest àmbit, les expositores ens han mostrat més detalladament els elements de l'escriptori i el Mapa ( on es troba el resum de el que hi ha en tot el portal).
Per finalitzar la classe, han creat un wiki on hem posat cadascú de la classe el que enteniem per Edu 365.

martes, 6 de mayo de 2008

Exposició de les PDI

Aquesta exposició de les pissarres digitals interactives, ha estat reañitzada per el primer grup que consta de : Cira Clofen, Cristina Fernandez, Mar pèlach i Carla rego.
Ha estat una exposició bastant lúdica ja que s'han realitzat diferents activitats dinàmiques per entendre com s'utilitza aquests tipus de pissarres.
El grup a iniciat amb un joc que es troba a la web de l'EDU 365. Es tracta d'un joc sobre unes pizzes,i una persona voluntària ha sortir hi ha realitzat aquest joc amb la finalitat de conèixer com funciona les PDI. Després ens han passat un vídeo de Youtube, on el protagonista d'aquest era un mestre on ens explica diferents usos d'un programa de la PDi. Les companyen ens han presentat un programa semblant al que hem vist en el vídeo anterior, anomenat SMART NOTEBOOK. Aquest programa pot reconeixer lletres, cambiar-les de color i posar-les al word, es poden introduir imatges predisenyades, fer dibuixos, etc.
Just després ens han presentat un joc fet per elles amb aquest programma esmentat. El joc era el del parxís, on han pogut sortit vàries voluntàries per probar-lo.Un cop acabat, ens han passat un vídeo que tractaba de la lectura amb la pissarra digital i la utilització de la persiana, on els protagonistes eren nens de primària. Finalment, ens han presentat un altre joc, fet per elles també, el joc de la Oca.
Després hem comentat quins avantatges i inconvenients podem trobar en la pissarra digital:
Avantatges: És una manera motivadora per els alumnes a l'hora de fer les classes, permeten una connexió amb altres pissarres i el material és més ampli que el que pots oferir en una pissarra normal.
Inconvenients: Ha d'estar en una aula habilitada per tal de que es vegi bé i no produeix massa ombra quan un cos es posa al devant.
Cal dir que a partir d'aquesta exposició he pogut entendre el funcionament de les Pissarres Digitals.

martes, 29 de abril de 2008

Vídeo impacte

En aquesta classe hem pogut veure un tipus de power point anomenat Video impacte.
El vídeo impacte pot transmetre diferents sensacions i emocions al públic, però de manera contundent, i l'objectiu és sensibilitzar o bé realitzar algun tipus d'activitat a partir del qual. Aquests tipus de víideos són atractius i provocadors, i donen idees globals i missatges a través de les imatges i montatges.
Cal dir que el vídeo impacte pot anar acompanyat de música, normalment la música que es posa aporta significat a les imatges.
Penso que aquest tipus de presentacions de power point són molt interessants per tal de conicenciar al públic de diferents àmbits socials, i també per tal de captar l'atenció dels alumnes en l'àmbit escolar.
A mi personalment m'ha impactat la presentació que ens ha posat el Jordi Simón, de les dones maltractades. Trobo que és un tema molt habitual en la societat d'avui dia, per desgràcia i potser poc concienciat per la gent. Per tant trobo que ha estat molt ben elaborat i aconseguit l'objectiu a través d'aquesta presentació de power point.

sábado, 26 de abril de 2008

Jclic de les fruites (pràctica obligatòria)

Aquest Jclic l'hem realitzat a classe seguint uns passos:

Primer hem cercat a la web diferentes imatges de fruites, tot seguit hem creat les tres activitats amb el programa jclic author.

Tot seguit hem creat una pàgina web, del googlepages, la qual és:

http://jclicfruites.ntae.googlepages.com/

En aquesta hem penjat el jclic que he realitzat. Cliqueu-hi i podreu jugar!.

A partir d'aquesta pràctica que hem realitzat he après realment com funciona el programa jclic a més de saber crear una pàgina web ja que no tenia cap idea.

jueves, 24 de abril de 2008

POWER POINT

En aquesta classe hem vist diferents conceptes sobre el power point.
Presentacions: Documents que fem amb el power point.
Documents (presentacions) ---> Diapositives ---> Objectes ( Imatges, text i vídeo)
A les diapositives poden haver transicions, que són un efecte sonor o gràfic que s'aplica per passar d'una diapositiva a una altre.
Dins dels objectes podem trobar animacions i accions. Les animacions, són un efecte sonor o gràfic a les quals poden aparèixer clicant o directament i en canvi, les accions, surten quan es fa un clic a sobre d'alguna cosa o passo per sobre d'aquesta cosa.
A més d'adquirir aquests conceptes, ho hem posat en pràctica a la classe, realitzant un power point a partir dun fons, que era una selva i posant dos personatges, la nena i el lleó.Per tant hem treballat els conceptes adquirits anteriorment i hem vist com es posen i com s'utilitzen, és a dir, ho hem posat en pràctica.

martes, 22 de abril de 2008

El Jclic

Jclic, és un programa que ens permet realitzar i publicar diferents activitats per nens.
Normalment els crea el mestre, però els nens també poden arribar acrear-los.
Per tal de fer un j-clic hem de seguir uns passos, que són els següents:

-Primer hem de realitzar un esquema en el que consti el tema i les activitats que realitzarem en el Jclic.
-En quant tinguem pensat el tema que treballarem a partir del Jclic, buscarem les imatges per fer el Jclic i llavors les guardarem a una carpeta.
- Tot seguit crearem un paquet d'activitats.
-Llavors ja podrem crear un espai web i una pàgina web o n penjarem el arxiu Jclic en format zip.

miércoles, 16 de abril de 2008

Tercera lectura

En aquesta classe hem comentat el capítol vuit: el "video en la enseñanza i formación" del llibre: Nuevas tecnolgías aplicadas a la Educación de Julio Cabrero Almenara.
Aquest capítol, el que ens transmet, és que el vídeo no serveix només, simplement, per passar-lo als infants, encara que passant vídeos, els nens i nenes adquireixen uns certs coneixements. Tot i així, no és el millor dels mètodes, sinò que hem de dir que en facin un ells.Veure un vídeo, fa que l'alumne recordi, en canvi, fent-lo aporta diferents aprenentatges.
El vídeo permet apendre el llenguatge audiovisual, ja que no només em d'aprendre a fer vídeos, sinò que també, el llenguatge d'aquests, símbols, mitjans tècnics, etc.

martes, 8 de abril de 2008

El nostre vídeo

Aquests tres dies, hem treballat el vídeo, i a part de relitzar-lo, hem adquirit alguns conceptes que fins ara desconeixíem o no els teníem ben assolits.
Conceptes que hem de saber sobre el vídeo:
Fire Wire: És un cable, semblant al del USB, però aquest és per a càmeres de vídeo.
FPS : Són les imatges que passen per segon. En aquest video ens passen 25 imatges per segon, en canvi, a la web cam són 10 imatges per segon.


Format DV: Es tracta d'un format que no està comprimit però l'inconvenient que té és que ocupa molt d'espai.
Pinacle studio: És el programa que hem d'utilitzar per elaborar el nostre vídeo.
Capturar: Agafar imatges. Són fonts d'imatges en format DV.
Format MPEG: És un format comprimit. Aquest és el que hem utilitzat per fer el nostre vídeo.
Podem trobar dos tipus de vídeo:

1. Vídeo gran: Format --> DV ; Grandària --> 720x576 DV ; FPS--> 25 imatges per segon; 100 mg per segon.
2. Vídeo petit: Format --> Windows media; Grandària --> 180x144 DV; FPS --> 12,5 imatges per segon; té menys de 100 mb per segon.
Per crear el vídeo s'ha de realitzar diferentes coses.
Primer s'ha de crear una carpeta. Llavors hem de copiar les dades. Després hem de retallar les imatges que no volem que apreguin en el vídeo. A continuació Time line, posar transicions per passar d'una escena a una altre i podem insertar-hi diferets efectes. També podem introduïr música.
Opcionalment es pot posar una imatge fixe durant el vídeo al igual és opciona posar textos.
Finalment guardem el vídeo:
  • Archivo
  • Tipo de archivo (windows media)
  • Preajuste (Pal alta calidad)

Quan ja tenim el vídeo acabat, nosaltres l'hem de penjar al Yotube.

martes, 25 de marzo de 2008

Lectura Joan Ferrés, primer capítol.

A classe, hem parlat sobre el primer capítol, educación adiovisual, del llibre : "vídeo y educación " de Joan Ferrés, el qual ens havíem de llegir. Ens han de quedar clar una sèrie de conceptes que són els següents:
El llenguatge audiovisual té unes idees claus, que són les seguents:

IMATGE -------- EMOCIÓ --------- IDEA
La imatge és el que tu rebs a partir de la vista, llavors, aquesta imatge et pot produir una emoció o diverses emocions, i quan tenim en compte aquestes dues coses podem saber la idea.
TEXT -------- IDEA -------- EMOCIÓ
A partir del text que veiem escrit, podem trobar la idea, i a partir d'aquesta ens pot transmetre una emoció o potser no.
Al llarg de la classe de NTAE hem comentat els trets característics del Llenguatge audiovisual, i són:
Mescla: Quan veiem una pel·licula no estem veient una barreja, sinò una mescla. És veu tot compacte,és a dir, que nosaltres no apreciem que aquesta pel·lícula ha estat realitzada a partir de diferents escenes, sinó que sembla que ho hagin fet tot seguit.
Llenguatge popular: Serveix per captar la idea i per tal de que arribi l'emoció. Es vol que les emocions no es perdin.
Dramatització: Generelment han de succeïr coses,fets, és a dir, no poden haver escenes llargues sense que hi hagi cap fet.
Relació optima Fons-Figura: És una relació de tots els elements i d'estereotips.
Presència: És l'ambient que envolta.
Flashback: Pel·lícules que començen per el final i va retornant cap al principi de la trama.

Trobo que ha estat una classe bastant interessant i en la qual he après conceptes nous i d'altres que no els tenia ben adquirits.

lunes, 17 de marzo de 2008

PRÀCTICA DEL GIMP



En aquesta primera pràctica del programa Gimp, hem vist el funcionament com a prèvia i tot seguit hem escollit una imatge i l'hem encapçat.
La imatge que jo he escollit és de les illes Maurici, ja que trobo que són unes illes amb uns paisatges fantàstics i sorprenents. Si veieu he encapçat una part de la imatge superior. Per fer-ho, primer he obert la imatge amb el programa Gimp. Tot seguit he agafat l'eina del cúter que ens ofereix el programa, per tal de retallar un tros de la imatge escollida. Finalment apretar enter i guardar-ho.
Com a programa, crec que el Gimp és molt útil, ja que és com un "photoshop" i penso que l'usarem varis cops per tenir imatges amb la mateixa mida o per retallar el que necessitem per la elaboració d'una altra activitat amb altres programes.

jueves, 6 de marzo de 2008

Noticia

He trobat una notícia a la pàgina web del diari el PAÍS sobre tecnologia en la qual explica que ha sortit una nova versió de Internet Explorer, Internet Explorer 8. Amb aquesta nova edició els usuaris podrán guardar els seus treballs "online" quan cau la conexió a la Red.
Aquí teniu l'enllaç per veure-la amb més detalls. http://http://www.elpais.com/articulo/internet/Microsoft/estrena/version/beta/Internet/Explorer/elpeputec/20080306elpepunet_6/Tes

I vosaltres què penseu serà tan eficaç com ho plantegen?

jueves, 28 de febrero de 2008

Ja he creat el meu webblog!

Hola! ja he creat el meu blog encara que està una mica buit... poc a poc aniré omplint-lo posant diferents noticies de diaris i revistes relacionades amb l'educació o amb les noves tecnolgies. També tal com va dir el jordi podem introduïr diferents aprenentatges adquirits i les diferent pràctiques que fem a l'assignatura de (NTAE). Espero que aquest blog ens sigui una eina de molta utilitat de cara l'assignatura.

Fins demà a totes!